Tietoturvaseteli 15 000 – 100 000 € on haettavissa 1.12.2022

Hakuohjeet löydät tällä sivulla olevasta linkistä

Tietoturvaseteli - Tietoturvan kehittämisen tukea

Tietoturvaseteli

Valtioneuvosto antoi 13.10.2022 asetuksen tietoturvan kehittämisen tuesta, eli tietoturvasetelistä. Tietoturvaseteli on tarkoitettu yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yrityksille. Tuessa on kaksi suuruusluokkaa: 15 000 euroa ja 100 000 euroa.

15 000 euron tukea voi hakea esimerkiksi:

  • tietojärjestelmien tarkastus- ja arviointityöhön,
  • tietoturvan parantamiseksi tehtävään hankintaan,
  • henkilökunnan kouluttamiseen tai muuhun osaamisen kehittämiseen taikka muuhun vastaavaan yrityksen tietoturvallisuutta kehittävään toimeen.
100 000 euron tukea hakea esimerkiksi:

  • hyökkäyksenestotestaukseen,
  • tärkeimpien sähköisten palveluiden varautumistason testaamiseen,
  • näihin perustuvaan muuhun välittömään tietoturvallisuutta parantavaan toimeen.

Mitä tietoturvapalveluita SuomiCom tarjoaa

Tietoturvaseteliä voi hyödyntää muun muassa palvelunestohyökkäyksen torjuntapalveluihin, edistyneisiin palomuuriratkaisuihin ja kaksivaiheisen tunnistuksen VPN-palveluihin. Nämä palvelut saat SuomiComilta.

Palvelunestohyökkäyksen torjuntapalvelu (DDOS-suoja)

Internet-yhteydet kannattaa suojata palvelunestohyökkäyksiltä jo SuomiComin runkoverkossa, jolloin hyökkäys ei pääse etenemään asiakkaalle asti. Palvelunestohyökkäyksen torjuntaan on saatavilla perustason suoja, jolla kyetään torjumaan suuren liikennemäärän volumetriset hyökkäykset ja lisäksi on saatavilla pesuripalvelu, jolla haittaliikenne putsataan pois ja jäljelle jää vain puhdas hyötyliikenne.

Edistyneet palomuuripalvelut

Vanhentunut palomuuri on monesti yrityksen tietoliikenteen pullonkaula. SuomiComin ylläpitämänä palomuurin suorituskyky kulkee aina käsi kädessä internet-yhteyden nopeuden kanssa. Tietoturvauhkien lisääntyessä suosiota ovat nostaneet edistyneet palomuuripalvelut, kuten hyökkäyksien havainnointi ja torjuntapalvelut, keskitetty virustorjunta ja sisällön suodatus.

Kaksivaiheinen tunnistus VPN-palveluun

VPN-yhteydet on syytä suojata kaksivaiheisella tunnistautumisella, jotta estetään VPN-tilin luvaton käyttö. Sen ollessa päällä pitää salasanan lisäksi vahvistaa kirjautuminen mobiilisovelluksella. Kaksivaiheinen tunnistautuminen on saatavilla lisäpalveluna SuomiComin palomuuripalveluihin.

Tietoturvaseteliä voi hakea 1.12.2022 alkaen Traficomilta

Pyydä tarjous!

© Suomi Communications Oy | Y-tunnus: 1713769-5 | Upseerinkatu 3 A, 02600 Espoo