Sähköpostiasetukset

Tukisivustoiltamme löydät vastaukset yhteysongelmiin, sekä ohjeet sähköpostiasetuksiin

Sähköpostiasetukset

Saapuvan postin palvelin: mail.suomicom.fi
IMAPS: 993 (Salattu tiedonsiirto)
POP3S: 995 (Salattu tiedonsiirto)

Lähtevän postin palvelin: smtp.suomicom.fi
SMTPS: 587 (STARTTLS tai salattu tiedonsiirto, edellyttää käyttäjän todennuksen)

SMTP: 25 (Salaamaton yhteys, jota ei suositella käytettäväksi. Tukee STARTTLS-salausta ja suosittelemme sen käyttämistä, mikäli porttia 25 on käytettävä. Portti toimii vain SuomiComin verkosta)

Webmail: https://webmail.suomicom.fi

Muut tiedot

IMAPS-protokollaa suositellaan käytettävän, jos sähköpostia luetaan useammalla eri laitteella. IMAPS-protokollassa luetut viestit säilyvät sähköpostipalvelimella, kun taas POP3-protokollassa viestit oletuksena siirretään palvelimelta paikallisen laitteen asiakasohjelmaan.

SMTP-palvelin tukee käyttäjän tunnistusta (autentikointi) SSL-suojatussa portissa 587. Suosittelemme sen käyttöä ensisijaisesti. Käyttäjän tunnistuksen avulla voit lähettää sähköpostia myös muiden operaattoreiden verkosta. Kirjaudu käyttämällä sähköpostitilisi käyttäjätunnusta. Sähköpostia voi lähettää ilman käyttäjän tunnistusta ainoastaan SuomiComin laajakaistaverkosta, kun lähtevän postin palvelimena on käytössä SuomiComin SMTP-palvelin. Rajoitukset eivät koskea Webmailia, joka toimii operaattorista riippumatta.

Kotilaajakaistaliittymissä SMTP-portti 25 on suljettu ulkoverkkoon tietoturvasyistä. Mikäli liittymässä ylläpidetään sähköpostipalvelinta ja portin 25 avaamiselle on tarvetta, kysy lisätietoa asiakaspalvelustamme!

© Suomi Communications Oy | Y-tunnus: 1713769-5 | Upseerinkatu 3 A, 02600 Espoo